Something went wrong.

We've been notified of this error.

Need help? Check out our Help Centre.

Meredith

Location: Melbourne, Australia
Status: Complete

A rear extension to a red brick Federation Bungalow in Ellwood, Melbourne, Australia.

Sunlight and Garden. This new addition to the rear of the clients home in Melbourne replaced a previous 1970’s extension and sought to create a large, open-plan kitchen | dining | living space with an immediate connection to the garden.

3|10 proposed an open space without internal walls that used both the ceilings and the floor to distinguish between the various functions of kitchen | Living | Dining. Light oak floorboards connect the new with the old and stretch from the original front door to the new living spaces at the rear. Varying ceiling heights distinguish between the intimate scale of the kitchen | dining room and the more generous scale of the living room.

"3|10 studio’s ability to listen and interpret their client’s needs and lifestyle resulted in a design that struck just the right balance between beauty, practicality, sensitivity to the historic building yet modern, stylish and thoroughly wonderful!"  

                                                              - Samantha Mellett, Client, Meredith House

Using Format